Bătrân în genunchi, lăsat de medici să zacă ore în șir pe holurile spitalului.

0

Bătrân în genunchi, lăsat de medici să zacă ore în șir. Imagini cutremurătoare la Spitalul din Corabia, județul Olt. Un bătrân a fost filmat stând pe jos cerând ajutor medicilor. Ministrul Sănătății a anunțat controale la unitatea spitalicească după ce imaginile au devenit virale.

Imaginile cu bătrânul care stă în genunchi pe holurile spitalului, neputând să se ridice în picioare, au fost filmate la Spitalul din Corabia și publicate pe Facebook. Femeia care l-a filmat a întrebat ce s-a întâmplat cu el și s-a oferit să-l ajute să se ridice de pe jos. Bătrânul a dezvăluit că așteaptă ajutor de trei ore.

Bătrân în genunchi, filmat pe holurile spitalului
”Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, îi spune femeia care filmează bătrânului

Bărbatul, îmbrăcat sărăcăcios, se sprijină de un baston și cere ajutor, fără să fie băgat în seamă de cineva. La un moment dat o femeie îi spune să se ridice pe scaun: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.
Văzând că nu-l poate ridica singură, cea care a înregistrat tot momentul a mers și a cerut ajutor:

“Răspunsul doamnei:
– «Să vină infirmierele» s-a întors şi fără urmă de umanitate a plecat.
De ce Dna Doctor ?!Aşa ne învaţă jurământul lui Hipocrate????
Prima doamnă mai calmă ce-i drept, asistentă, încerca sa ajute, se uita la mine,eu la dânsa.
A plecat după infirmiere şi dumneaei. Vin infirmierele!!! Şi de aici mă voi aprinde puţin. Foc nu iau, nu pentru că mă tem de cineva Pur şi simplu pentru că adevăraţii oameni nu îşi pătează caracterul. Două agramate, incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mişcat un deget, pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, a scris femeia care l-a filmat pe bătrân, în comentariul care însoţeşte imaginile”, a declarat aceasta.
Reacția Ministerului Sănătății
Imaginile au fost publicate pe Facebook și au devenit virale. La scurt timp după apariția lor în mediul online, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis duminică seară trimiterea unei echipe de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru anchetarea acestui caz. potrivit News.ro.

Atenție, imagini cu un impact emoțional puternic!