Avionul care îl va duce pe Iohannis în Africa, unul de lux. Are duş şi paturi duble, câţi pasageri poate transporta

eduard

Turneul președintelui în Africa este tot mai aproape și provoacă o mulțime de controverse. Având în vedere că va fi o călătorie extrem de scumpă, ies la iveală tot mai multe detalii interesante despre costurile aferente. S-a descoperit și cum arată avionul de lux cu care va zbura Klaus Iohannis. Nimeni nu se aștepta la asta!

Klaus Iohannis pleacă în turneu în Africa
Preşedintele Iohannis va călători în Africa, într-o vizită oficială în patru țări, timp de zece zile, în intervalul 14 și 23 noiembrie.. Acesta va vizita Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal, unde va discuta cu alți oficiali și cu foști studenți în România.

Administrația Prezidențială spune că este o vizită foarte importantă, ce reprezintă „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează dinamizarea relaţiilor României cu Africa, pe baze noi, în acord cu statutul actual al ţării noastre”.

Administrația Prezidențială mai spune că România vede un colaborator puternic în Africa, ce s-ar fi dezvoltat semnificativ în ultimii ani. Astfel, Klaus Iohannis merge acolo ca să discute despre posibilele legături în domenii precum dezvoltarea sau securitatea

Klaus Iohannis zboară cu un avion de peste 60 de milioane de euro
Deplasările internaționale ale președintelui Klaus Iohannis au generat polemici, în special din cauza faptului că toate costurile asociate au fost ținute secrete, în condițiile în care călătoriile sunt realizate cu aeronave private de lux.

Președintele va pleca în Africa cu un avion Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg. BoardingPass a publicat astăzi imagini aeronava de lux, al cărei preț ajunge poate ajunge și la 62 de milioane de euro.

Este un avion ce se laudă cu o autonomie de zbor de 12.500 de kilometri și cu spațiu pentru 13 persoane. Chiar dacă este mic, este bine organizat și are toate condițiile pentru a asigura un zbor de neuitat celor care îl vor însoți pe Klaus Iohannis, dar mai ales acestuia.

”PE SCURT: chiar dacă e mic, avionul cu care va călători domnul președinte în perioada 14-23 noiembrie 2023 în Africa este foarte bine dotat, are inclusiv duș. Potrivit informațiilor BoardingPass, zborurile pentru vizitele oficiale din Africa ale președintelui României vor fi efectuate cu un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg.

Călătoria va începe luni, 13 noiembrie 2023, de la aeroportul din Sibiu, însă în acest moment este neclar dacă avionul privat va efectua și o oprire la București”, se arată în postarea BoardingPass.

Șeful statului a utilizat astfel de avioane private pentru călătoriile sale în America de Sud, Statele Unite și Asia. Pentru că Administrația Prezidențială nu mai are aeronavă propria din 2010, își permite luxul de a opta mereu pentru unele cu cele mai bune dotări.

Cum arată aeronava de lux
BoardingPass a pus la dispoziție câteva imagini din avionul Gulfstream G550. Conform sursei precizate, condițiile sunt unele foarte dezvoltate și asigură confort din plin pasagerilor, având în vedere că deține chiar și o baie, dotată cu tot ce este nevoie.

Scaunele pasagerilor se rabatează, astfel încât se vor transforma în paturi single sau de două persoane. Dacă președintele va fi obosit și va simți nevoia de relaxare, se poate întinde chiar în timpul zborului și să se bucure de un somn exact ca acasă.

Așa cum ne-a obișnuit, Klaus Iohannis va avea o călătorie de vis. Întreaga aeronavă este elegant amenajată și are chiar și o bucătărie, precum și un loc special pentru servirea mesei. Statul român îi asigură toate condițiile conducătorului său, care va avea o excursie de neuitat.

Și de data aceasta, suma cheltuită pentru această călătorie este tot una secretă. Se pare, însă, că Gvernul va aloca Administrației Prezidențiale suma de 6,7 milioane de lei pentru transport și bună funcționare, așa cum au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.

România adoptă Strategia Națională pentru Africa
România a adoptat Strategia Națională „România – Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație, un document-cadru de viziune”. Strategia are ca obiectiv reconfigurarea relațiilor dintre România și Africa, având drept punct de sprijin o bază promițătoare de colaborare și un potențial considerabil în diverse domenii, care încă nu a fost pe deplin exploatat.

Documentul oferă detalii privind aspectele esențiale ale profilului României în Africa, având în vedere să contureze un rol distinct al țării noastre în relație cu continentul african. Acest demers se bazează pe capitalul semnificativ de simpatie pe care România îl deține în Africa, dar există riscul ca acesta să scadă odată cu schimbul de generații.

Plecarea lui Klaus Iohannis în Africa a provocat multe controverse, dar Administrația Prezidențială o consideră absolut necesară. Potrivit informațiilor furnizate, inițiativa președintelui Klaus Iohannis survine într-un moment în care relațiile cu partenerii africani sunt într-o etapă de extindere și diversificare.

Acest lucru are loc într-un context în care, în ultimul deceniu, continentul african în ansamblul său și-a consolidat o prezență tot mai evidentă pe scena internațională.

”Istoria recentă a României constituie un factor favorizant pentru reconectarea cu spațiul african, inclusiv din perspectiva experienței acumulate și a lecțiilor învățate în procesul de tranziție către modernitate caracterizată de democrație, economie de piață, stat de drept și respectarea drepturilor omului”, explică Administrația Prezidențială necesitatea turneului african.

Lasă un comentariu