Avertizare NINSORI puternice! Cum va fi vremea în săptămâna 11-15 ianuarie 2021

0

Iarna își intră în drepturi, așa că meteorologii anunță schimbări drastice ale vremii. Ce spun specialiștii.

Meteorologii anunță COD GALBEN pentru anumite zone ale țării. Vremea se va schimba radical și vom avea parte de ninsori.

Avertizare meteo: ninsori puternice în weekend
În Munții Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură s-a emis o avertizare COD GALBEN de vreme rea, astfel fiind afectate în totalitate sau parțial 15 județe.

În perioada 8 ianuarie ora 10.00 și 9 ianuarie ora 10.00, se anunță precipitații în partea de sud a țării unde se vor acumula 15 până la 25 l/mp.
Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, însă în Câmpia Română și Dobrogea vor predomina ploi, urmând ca vineri (8 ianuarie) să fie anunțate și ninsori.

În perioada 8 ianuarie ora 12.00 și 9 ianuarie ora 04.00, se anunță COD GALBEN pentru ninsori abundente.

”În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece”, conform meteorologilor.
”În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent”, potrivit ANM.

Avertizarea de COD GALBEN care include vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, semnifică faptul că aceste fenomene pot fi periculoase în anumite zone ale țării.

Iarna își intră în drepturi, mai ales că în ultima perioadă am avut parte doar de ploi și vânt puternic. Mediile valorice vor ajunge la normalul acestei perioade, având în vedere creșterea temperaturilor din ultima perioadă.

În zonele montane, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, urmând să se depună un strat consistent de zăpadă.