Avertisment ANM! Se schimbă complet vremea de Crăciun

0

Vremea s-a schimbat complet la noi în țară în ultima perioadă. După o perioadă în care temperaturile mult prea ridicate pentru această perioadă au oscilat cu cele extrem de scăzute, se pare că vremea continuă să se schimbe. Meteorologii avertizează situația se va schimba radical de Crăciun, deși fusese stabilită o altă prognoză.

Vremea în Ajun de Crăciun

Vremea se schimbă complet de Crăciun, deși meteorologii spuneau că va fi extrem de frig în această perioadă. Românii vor avea parte de temperaturi extrem de ridicate, mult mai mari decât cele normale pentru acest interval și atmosfera va fi una extrem de plăcută.

Încă de vineri, din Ajun și până în a doua zi de Crăciun, vremea se va încălzi. Atât temperaturile de pe timpul nopții, cât și cele de pe timpul zilei vor ajunge să depășească mediile normale pentru acest interval. În unele zone, temperaturile vor depăși chiar și 13 grade celsius și soarele va fi mereu prezent pe cer.
Precipitațiile vor fi mai frecvente în vestul, centrul și nordul țării, dar vor apărea cu caracter local și temporar după jumătatea intervalului și în restul teritoriului. Acestea vor fi mixte la munte și ploi în celelalte zone.

Cum va fi vremea de Crăciun

Conform anunțului venit de la ANM, spre sfârșitul săptămânii se vor înregistra temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă a anului și atmosfera va fi una extrem de plăcută, așa cum a fost mai mereu în ultima perioadă. Vântul va sufla slab, dar spre seară, pe zi va fi foarte cald și frumos.

Potrivit prognozei meteo, totul se va schimba apoi radical. De Revelion urmează temperaturi extrem de scăzute, vreme rece și îngheț. Specialiștii au anunțat temperaturi sub limita înghețului, mai ales în timpul nopților.

De Anul Nou, vremea se va schimba complet în țara noastră. România se va confrunta cu o prognoză meteo schimbătoare în următoarea perioadă, ceea ce înseamnă că vremea se va răci spre finalul anului. Se anunță îngheț, temperaturi scăzute și o atmosferă extrem de neplăcută.