ATENȚIE, ROMÂNI! NU MÂNCAȚI ACEASTĂ PIZZA CONGELATĂ DIN SUPERMARKET! EFECTELE SUNT FOARTE GRAVE

eduard

Pizza este un adevărat deliciu pentru români, chiar dacă se numără printre produsele vedetă ale bucătăriei mediteraneene.

Sigur că, multe dintre rețetele noastre diferă de cele ale italienilor, însă chiar și așa oamenii preferă acest fel de mâncare.

Dacă nu o mănâncă la restaurant și nu au timp să o facă acasă, atunci e mult mai simplu pentru oricine să o cumpere gata făcută, congelată, din supermarket. O aruncă în cuptorul încins preț de câteva minute și o servesc cu poftă. Ceea ce nu știu ei este că acest aliment congelat este destul de nociv pentru organism. Iată ce spun specialiștii străini!

Pizza se numără printre alimentele de tip fast-food, cele mai consumate de la noi. În special, tinerii preferă să mănânce pizza, fie că este consumată la restaurant sau acasă. Pentru că prețul din local diferă de cel din supermarket, atunci mulți sunt cei care cumpără acest produs congelat, cu mai puțini bani.

Pizza este deja gata făcută, trebuie doar aruncată preț de câteva minute în cuptorul încins. Apoi, este gata de servit și savurat!

Greșeala făcută adesea de cei care mănâncă pizza congelată
Ei bine, specialiștii de peste hotare trag un semnal de alarmă cu privire la aceste produse congelate. Mario Sánchez, un expert alimentar, a enumerat anumite greșeli pe care le facem atunci când mâncam pizza congelată luată din magazine.

„Ceea ce vedeți aici este una dintre cele mai tipice greșeli de siguranță alimentară pe care le facem atunci când ieșim cu colegii la zile de naștere sau la petrecerile de zi cu zi. De câte ori ați făcut asta? Eu, de multe ori”, spune el într-un clip video postat pe internet.

Specialistul consideră că plasticul în care este învelită pizza în supermarket nu este benefic alimentului, deci nici organismului nostru.

„Este o eroare destul de gravă, pentru că plasticul nu este potrivit pentru a rezista căldurii reziduale pe care o are pizza, atunci când o scoatem din cuptor”, continuă acesta.

Pizza congelată nu trebuie niciodată încălzită cu acel plastic pe ea sau sub ea. Trebuie pusă într-o tavă, apoi băgată la cuptor.

„În acel moment, când are loc această deformare a plasticului, facem ca particule potențial periculoase să fie transferate în alimente”, spune expertul.

Nici pe farfuria din care o servești nu trebuie lăsat plasticul respectiv. Nu este un recipient pregătit pentru temperatura mare la care este coaptă pizza.

„Așa că fiți foarte atenți la asta. Nu mai faceți asta acasă! Convingeți-vă și prietenii odată pentru totdeauna să renunțe la acest obicei”, a conchis expertul alimentar, într-un mesaj pe internet.

Lasă un comentariu