Armata din Israel vrea să închidă granița! Peste 250 de oameni au murit şi 1400 au fost răniți

eduard

Armata din Israel vrea să închidă granița! Peste 250 de oameni au murit şi 1400 au fost răniți
Armata din Israel analizează opțiunea de a închide granițele, după ce peste 250 de oameni au pierit și 1400 au fost răniți în ultimele atacuri devastatoare. Detalii noi cu privire la războiul sângeros.

Cel puțin 250 de oameni au pierit și peste 1100 au fost răniți în Israel, ca urmare a unui val de atacuri cu rachete lansate din Fâșia Gaza. Evenimentele dramatice au avut loc în ultimele ore, odată cu pătrunderea teroriștilor Hamas pe teritoriul israelian, fie pe cale maritimă, fie prin parașutare. Oameni nevinovați au fost luați ostatici pe străzi, în timp ce alții au fost uciși fără nicio justificare.

Armata din Israel ia în calcul închiderea graniței

Israelul a răspuns prompt, lansând o serie de contraatacuri, iar în Gaza, replicile israeliene au avut un cost tragic, soldându-se cu peste 230 de victime și aproximativ 1.800 de răniți. Armata israeliană a identificat și a acționat în opt zone în care militanții palestinieni au reușit să se infiltreze după atacul surpriză de sâmbătă dimineața.

Lt. Col Richard Hecht, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare, a declarat că forțele israeliene au recâștigat controlul asupra a 22 de locații din sudul țării, care au fost invadate de militanții Hamas, însă încă se confruntă cu aceștia în opt alte locații.

„Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas. (…) Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse. (…) Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Joe Biden sprijină Israelul în timpul războiului

În mijlocul confruntării violente dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, președintele american Joe Biden a arătat sprijinul neclintit al Statelor Unite. Liderul a avut un apel telefonic crucial cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, moment în care și-a exprimat hotărârea de a oferi orice ajutor necesar.

„I-am spus clar premierului Netanyahu că suntem pregătiți să oferim toate mijloacele adecvate de sprijin guvernului și poporului israelian. Israelul are dreptul de a se apăra pe sine și pe poporul său. Statele Unite avertizează împotriva oricărei alte părți ostile Israelului care caută să obțină avantaje din această situație”, a anunțat Joe Biden, prin intermediul unui comunicat de presă, potrivit Reuters.

Joe Biden a subliniat că va sprijini Israelul pe toate planurile, în urma bombardamentelor intense declanșate de Hamas. Președintele american este dispus să ofere ajutorul necesar pentru a ajuta statul să depășească acest război.

Lasă un comentariu