Anunț important pentru toți profesorii! Ce îi obligă ANAF să facă

0

Profesorii au o mulțime de responsabilități în ceea ce privește activitatea lor de la școală, dar se pare că trebuie să fie atenți și la ce fac în afară unității educative. Mai exact, profesorii care meditează elevii acasă trebuie să o facă legal, cu casă de marcat și să își declare veniturile la ANAF.

Casă de marcat pentru meditație

Mulți profesori fac meditații cu elevii acasă, în afara orelor de la școală. Elevii au nevoie de ajutor suplimentar în unele situații și decid să apeleze la profesori pentru asta și, evident, să plătească. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vine cu un anunț important în acest sens.

Astfel, ANAF anunță că toți cei care fac meditații cu elevii acasă trebuie să-şi declare veniturile şi să plătească impozit pentru ele, la fel cum fac pentru salariul pe care îl primesc de la unitate de învățământ la care lucrează. După ce Agenția a luat această decizie, înseamnă că toți au nevoie de propria lor casă de marcat, care să le înregistreze banii primiți de la elevi și, ulterior, să le permită să plătească impozit pentru venitul suplimentar.

Profesorii, nemulțumiți de noile măsuri

Profesorii au aflat de regula impusă de ANAF și sunt foarte nemulțumiți. Mulți dintre ei spun că autoritățile ar trebui să se concentreze pe adevăratele probleme ale statului, nu pe veniturile suplimentare ale unor oameni care nici măcar nu își primesc salariul mărit, așa cum cred ei că ar trebui să se întâmple.

Profesorii spun că va fi greu să obțină propria lor casă de marcat, să își facă o firmă. În primul rând, procesul este unul extrem de complex, de durată, dar mai ales costisitor.

De exemplu, Cristian, un profesor de matematică de 38 de ani, care în ultimii doi, a făcut doar meditaţii, susține că deține o casă de marcat în acest moment, dar și un SRL, însă lucrurile nu au fost deloc ușoare și costurile s-au ridicat la aproape 2000 de lei. În plus, plătește lunar un contabil care să se ocupe de tot și la 3 luni oferă 3% din venit statului.