Anunț important pentru români! Încep înscrierile în programul rabla

0

Vești bune pentru românii care vor să facă noi achiziții noi. Astfel, cei interesați să-și schimbe electrocasnicele trebuie să știe că azi, 19 noiembrie, începe programul Rabla. Află tot ce te interesează despre acest proiect și află ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în program.

Înscrieri program Rabla. Modificări

Programul Rabla este cel mai așteptat eveniment al anului de către iubitorii de cumpărături și cei care au nevoie urgent de schimbarea unor electrocasnice. De pe site-ul oficial Rabla electrocasnice.ro aflăm că înscrierile pentru noua ediție încep de azi, 19 noiembrie, ora 10.00. Cei care vor să se înscrie o pot face până joi, 25 noiembrie.

Preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop, avertizează că toți cei care vor să ia parte la acest program trebuie să se înregistreze pe platformă cu ajutorul mail-ului. Astfel, vor putea selecta produsele pe care le vor în fiecare dintre cele trei etape. Mai exact, acestea sunt:

I-maşini de spălat rufe/vase şi frigidere/congelatoare,

II- televizoare, laptopuri şi tablete,

II- pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Această sesiune este una specială, care prevede vouchere nominale, ce nu pot fi transmise de la o persoană la alta. Astfel, această condiție riguroasă a fost impusă pentru a evita traficarea acestor vouchere, lucru ce s-a mai întâmplat în anii anteriori.

„Am introdus o condiţie mult mai riguroasă pentru folosirea voucherelor, ele sunt nominale, netransmisibile şi acest lucru este prevăzut în noul ghid astfel încât să limităm şi să eliminăm practic traficul sau vânzarea acestor vouchere după rezervare”, a precizat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Calendar program Rabla

Anul acesta, programul Rabla pentru electrocasnice pune la bătaie un buget de 34 de milioane de lei. Oricine este doritor se poate înscrie și beneficia de oferte, în limita stocului disponibil. Găsești aici tot ce vrei, dar trebuie să știi că doar timp de 7 zile se vor genera vouchere.

De asemenea, tot în favoarea participanților, au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” și „nu se găseau produse în acele clase pe piață”, cum a declarat ministrul Mediului. De exemplu, clasa energetică pentru televizoare se modifică de la E, cât este în prezent, până la clasa G.

Cei interesați, care deja s-au înscris la Rabla sau urmează să o facă, trebuie să știe și care sunt sumele aferente fiecărui echipament:

– 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;

– 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;

– 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;

– 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

– 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;

– 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;

– 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

– 500 de lei pentru laptopuri;

– 300 de lei pentru tablete.