Anunt de ultima ora despre starea de urgenta! Nu se va mai ieși din case după 22:00

0

Numarul de imbolnaviru cu coronavirus in Europa, in crestere alarmanta
Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a plasat Olanda, Islanda, Danemarca si Ungaria in lista rosie, dupa ce in cele patru tari pragul de 120 de imbolnaviri la 100.000 de locuitori a fost depasit.

Cehia si Slovacia au anuntat ca sunt pregatite sa reinstituie starea de urgenta, dupa ce imbolnavirile cu coronavirus s-au accelerat ca numar de cazuri noi.
Situatia concreta
Olanda a raportat 2900 de cazuri noi in 24 de ore, iar acest lucru a dus la introducerea unor noi masuri de prevenire a infectarilor. Astfel, toate barurile si restaurantele din tara se vor inchide la ora 22:00.

Islanda a intrat si ea pe lista rosie, dupa ce a inregistrat peste 80 de cazuri noi in zilele din weekendul trecut, numar ingrijorator, daca se raporteaza la numarul de locuitori ai tarii.

Ungaria inregistreaza si ea un numar in crestere de cazuri, desi granitele tarii sunt inchise. De la inceputul lunii septembrie, Ungaria a raportat 25567 de imbolnaviri.

In Danemarca s-au infectat 7000 de persoane in doar doua saptamani, ceea ce a facut ca si aceasta tara sa intre in lista rosie.

Se anunta masuri radicale pentru controlarea raspandirii coronavirusului
Bratislava anunta ca ia in considerare reintroducerea starii de urgenta, iar premierul Igor Matovic a declarat ca este nevoie de „masuri radicale” pentru controlul situatiei.

Slovacia a inregistrat 9343 de infectari si 44 de decese la o populatie de 5,4 milioane de locuitori, iar masurile de control sunt deja pregatite. Se vor interzice evenimentele cu numar crescut de persoane, iar restaurantele si barurile se vor inchide la 22:00.

Si Cehia este gata sa reinstituie starea de urgenta, dupa ce a inregistrat peste 65000 de cazuri de coronavirus, la un numar de aproximativ 10 milioane de locuitori, rata de infectare de sase ori mai mare decat cea din Slovacia.