Anunț CFR: Studenții și elevii pot achiziționa biletele online

0

CFR Călători a venit cu inițiativa de a modifica H.G. nr. 42/2017 prin care studenţii şi elevii îşi pot procura online şi prin automatele de vânzare legitimaţiile de călătorie cu trenul. În urma demersurilor Ministerului Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) şi la iniţiativa CFR Călători, guvernul a aprobat această decizie. Reglementările vor intra în vigoare din momentul apariţiei hotărârii în Monitorul Oficial.
CFR a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, faptul că studenţii şi elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-şi creeze un profil de utilizator. CFR a mai anunțat și care sunt pașii de urmat online sau la casa de bilete pentru studenți.

Înscrierea datelor care atestă calitatea de student/elev şi dreptul la gratuitate se poate face astfel:pentru studenţi fie pe site-ul www.cfrcalatori.ro dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere și pentru elevi doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere.

Paşi de urmat online sau la casa de bilete de studenţi
”Studentul va accesa platforma online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro pentru completarea şi înregistrarea datelor aferente profilului de utilizator dintr-un cont online. În cazul în care va merge la casa de bilete este necesară prezentarea legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport în original, vizată conform reglementărilor în vigoare”, a menționat CFR.