Anunț ANM! Cod galben de vânt puternic în România. Județele vizate

eduard

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare importantă pentru România. Un cod galben de vânt puternic este în vigoare pentru mai multe județe din țară, punând în alertă unele regiuni.Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această seară o avertizare de cod galben pentru fenomene meteo periculoase. Avertizarea este valabilă pentru mai multe zone din țară și vizează vânt puternic.

Cod galben de vânt puternic

Avertizarea intră în vigoare începând de la ora 22:00 și va fi în vigoare până sâmbătă la ora 03:00. Județele vizate de acest cod galben sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Alba Iulia, Hunedoara, Caras Severin, Timișoara, Arad, Cluj, Bihor, Sălaj, Brașov, Covasna, Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui.

Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica treptat în această noapte în regiunile Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali. Vitezele vântului vor atinge în general între 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 de metri, se vor înregistra rafale de 80-110 km/h.

Recomandăm cetățenilor din zonele afectate să fie precauți și să ia măsurile necesare pentru a se proteja de efectele vântului puternic.

Vremea se schimbă radical

Meteorologii ANM vin cu vești de ultimă oră cu privire la schimbările majore ale vremii în România. În urma unor furtuni puternice care afectează Atlanticul, efectele se vor face simțite și pe teritoriul nostru. Această evoluție meteo aduce cu sine un mix variat de condiții, inclusiv vânt puternic, ploi abundente și temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului.

S-a constatat că ciclonii din Atlantic au un impact semnificativ asupra vremii în România, și de data aceasta nu fac excepție. O masă de aer cald, cu origini tropicale, se îndreaptă dinspre sud-vest către țara noastră, conform prognozelor meteorologilor.

Rezultatele vor fi simțite mai ales în acest weekend și la începutul săptămânii următoare. În sud și sud-estul României, temperaturile vor crește semnificativ, atingând cifre de până la 24-26 de grade Celsius.

Totuși, schimbarea vremii vine la pachet cu dezavantaje. În majoritatea regiunilor, vom avea intervale cu vânt puternic, ploi și averse. Cantitățile de apă vor fi semnificative, ajungând local la 20-30 de litri pe metru pătrat și chiar mai mult în zonele montane. De asemenea, pe alocuri, pot apărea și fenomene asociate cu furtuni, precum tunete și fulgere, în special sâmbătă.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu