ANPC vrea să-i pună la punct pe influenceri. Ce trebuie să conțină obligatoriu postările de pe rețelele sociale

eduard

ANPC vrea să pună la punct piața de influencer marketing din România. Prima acțiune de verificare din această zonă a fost încheiată cu succes, a informat Mediafax.

ANPC vrea să-i pună la punct pe influenceri. Ce trebuie să conțină obligatoriu postările de pe rețelele sociale
Așadar, acțiunea de verificare a vizat zece influenceri români cu unele dintre cele mai mari comunități de urmăritori pe rețeaua socială Instagram.

Obiectivul acțiunii este de a contracara difuzarea prin intermediul rețelelor sociale a unor mesaje care nu prezintă în mod transparent natura lor promoțională.

Bucureștenii sunt la un pas să rămână fără apă caldă și căldură, la iarnă. ministrul Energiei, Sebastian Burduja a făcut anunțul. Termoenergetica, la un pas…

Au loc noi trageri la loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 13 august 2023, Loteria Română pune la bătaie peste 2 milioane de euro la…

În acest an, Autoritatea a trimis scrisori de informare către cei 10 Influenceri români cu referire la conținuturi specifice difuzate prin postări pe platforma Instagram pentru a solicita transparență și claritate maximă asupra oricărui conținut publicitar al postărilor publicate.

Autoritatea a amintit că publicittaea în mediul online trebuie să fie clar recunoscută ca atare și a evidențiat modul în care interzicerea publicității ascunse are un domeniu general de aplicare și trebuie aplicată și cu referire la comunicările difuzate prin intermediul reţelelor de socializare în calitate de Influenceri şi nu pot lăsa să creadă că acționează spontan şi dezinteresat dacă, în realitate, promovează un brand, arată un comunicat al ANPC.

Astfel, ANPC a propus o serie de recomandări pe plan național de dezvăluire ale intenției comerciale pentru toate fotografiile/videoclipurile pe care le postează influencerii români.

Utilizarea metodei content labeling pentru fiecare postare cu intenţie comercială – metoda este folosită de către persoanele care promovează prin postările sale vânzarea unui produs sau serviciu pentru o companie şi pentru care este remunerat în orice fel, precum şi pentru situaţia se va aplica chiar în situaţia în care îşi promovează propria afacere (dacă este cazul).

Etichetarea trebuie să fie într-un loc vizibil, într-un font clar şi într-o dimensiune suficient de mare a fontului, prin inserarea de avertismente adecvate cu folosirea de hashtag cum ar fi, cu titlu de exemplu şi alternativ:

în cazul livrării bunurilor chiar dacă este gratuită: PRODUCT OFFERED BY ‘BRAND’ (trad. #PRODUS FURNIZAT DE ‘BRAND’)”.

Lasă un comentariu