Angela Merkel, anunț devastator. „Dacă nu reuşim să oprim acest virus britanic, vom avea 10 săptămâni grele”

0

Angela Merkel se așteaptă ca restricțiile dure din Germania să se prelungească încă trei luni de zile, în condițiile în care noua tulpină de coronavirus, importată din Marea Britanie, este mult mai contagioasă și se răspândește cu repeziciune pe continentul european.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, le-a declarat parlamentarilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), că se aşteaptă la prelungirea până la începutul lui aprilie a restricţiilor de circulaţie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, scrie marţi cotidianul Bild.

„Dacă nu reuşim să oprim acest virus britanic, vom avea un număr de cazuri de zece ori mai mare până la Paşte. Avem nevoie de încă opt până la zece săptămâni de măsuri dure”, ar fi declarat Angela Merkel, potrivit ziarului german.
Restricții dure impuse de cabinetul Merkel în Germania
Germania a înăsprit restricţiile săptămâna trecută şi le-a prelungit până la sfârşitul lui ianuarie, din cauza temerilor că versiunea mai contagioasă a virusului, descoperită în Regatul Unit, ar putea solicita şi mai mult spitalele aflate deja în dificultate.
„Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă…”
Trei participanţi la o întâlnire cu cancelarul au dezvăluit agenţiei Reuters că Merkel nu s-a referit explicit la o prelungire a interdicţiei de circulaţie până în aprilie şi nu a avertizat despre o creştere de 8-10 ori a numărului de infectări.
„Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică (a coronavirusului – n. red.) se răspândeşte în Germania”, a precizat una dintre surse, adăugând că şefa guvernului de la Berlin a vorbit despre o creştere de zece ori a numărului de cazuri în Irlanda, din cauza noii tulpini.
Angela Merkel: Suntem în situații-limită în unele spitale
La finalul întâlnirii cu cei 16 premieri ai statelor federale germane, cancelarul Angela Merkel a anunţat extinderea perioadei de carantină cu trei săptămâni. Decizia a fost luată din cauză că numărul cazurilor noi rămâne în continuare ridicat, în ciuda măsurilor restrictive impuse gradual, încă din noiembrie.

„Suntem acum în situaţii-limită în unele spitale şi din această cauză suntem nevoiţi să impunem noi restricţii astăzi. Vrem să prelungim restricţiile pe care le-am anunţat în decembrie până pe 31 ianuarie şi vom înăspri măsurile în unele regiuni”, a declarat marți Angela Merkel.

Marţi, Institutul Robert Koch, autoritatea germană în materie de boli infecţioase, a raportat 12.802 cazuri noi de coronavirus şi încă 891 de decese; bilanţul epidemiei de COVID-19 în Germania a ajuns astfel la 41.577 de morţi.