Angajații de la Ferma Dacilor rup tăcerea! Ce știe o persoană care a lucrat acolo despre neregulile care ar fi dus la tragedie

eduard

Angajații de la Ferma Dacilor fac dezvăluiri și fac publice informațiile pe care le au. O persoană care a lucrat acolo a făcut dezvăluiri surprinzătoare, spunând tot ce știe despre neregulile făcute de Cornel Dinicu și asociații săi. Hotelul avea mai multe probleme grave.

Au început audierile după incendiul devastator de la Ferma Dacilor, unde au murit 8 persoane și mai multe au fost rănite, tocmai de Crăciun.

În urma anchetelor, au ieșit la iveală o mulțime de nereguli, care acum sunt confirmate și de angajații de la hotel, care știau ce se petrece în jurul lor. În timp ce Cornel Dinică continuă să declare că incendiul a fost provocat intenționat, anchetatorii nu au găsit dovezi.

Angajații de la Ferma Dacilor rup tăcerea

Unul dintre angajați a făcut declarații cu privire la ce se întâmpla, de fapt, la Ferma Dacilor. El știa că, în ultima perioadă, centrala care încălzea pensiunea a fost defectă, motiv pentru care a fost oprită și pornită centrala pe peleți.

De asemenea, de Crăciun nu au fost prezente foarte multe persoane, iar cele cazate făceau parte din familia patronului.

Unh alt detaliu controversat este faptul că la mansarda era montat un televizor de tip plasm, pus pe perete. Acesta nu avea semnal, dar era folosit pentru jocuri video.

Dacă era utilizat prea mult, se încingea. Televizorul a fost lăsat pornit în data de 24 decembrie și 25 decembrie, iar atunci când angajatul l-a închis, era foarte cald.

Anchetatorii nu au găsit indicii care să arate că incendiul ar fi fost provocat intenționat

Cornel Dinică a susținut, de mai multe ori, că incendiul de la Ferma Dacilor ar fi fost provocat intenționat.

Însă, anchetatorii nu pot susține această ipoteză, căci nu a fost găsit niciun indiciu care să confirme acest lucru. În schimb, s-a descoperit că victimele nu au putut să se salveze din cauza neregulilor de la hotel.

”Construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcții.

De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare, și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu”, au transmis procurorii.

Lasă un comentariu