Anca Gavrilă a murit alături de prietenul ei în incendiul de la Ferma Dacilor. Familia studentei de 20 de ani, devastată

eduard

Anca Florina Gavrilă, studenta la Sociologie care şi-a pierdut viaţa în incendiul de la Ferma Dacilor, a murit alături de prietenul ei, Adrian. Tânăra urma să împlinească 21 de ani în mai puţin de o lună. A luat spontan decizia de a merge să petreacă o seară la Ferma Dacilor şi ajunsese acolo în seara de Crăciun, cu doar câteva ore înaintea dezastrului. Mama ei a aflat în parc despre incendiu şi şi-a dat seama ce se întâmplă când nu şi-a mai putut contacta fiica.

Anca Florina Gavrilă era din Călăraşi. Era studentă la sociologie, fiica unui antrenor cunoscut pe plan local. Anca ar fi împlinit 21 de ani pe 14 ianuarie. Lasă în urma ei un gol imens şi mulţi prieteni îndureraţi.

Anca Gavrilă a murit alături de prietenul ei în incendiul de la Ferma Dacilor

„Era o persoană extraordinară. Avea un suflet extraordinar, nu am întâlnit o persoană mai bună decât ea. Era amuzantă, ştia să pună un zâmbet pe faţa oricui”, o descrie sora sa, Carmen.

„Eu ştiam că e acolo. Ştiam că s-a dus o seară acolo, cu prietenul ei să se relaxeze. A murit şi el. Decizia de a merge acolo a fost ceva spontan, ea s-a văzut cu prietenul ei şi întâmplător s-au hotărât să meargă acolo, nu era planificat înainte. Ajunseseră acolo în seara de 25”, a declarat, pentru News.ro, Carmen Gavrilă. Familia a aflat întâmplător că fiica ar putea fi victima dezastrului de la Tohani.

„Am aflat întâmplător. A aflat mama, întâmplător, în parc, că a fost incendiu acolo, m-a sunat imediat şi de atunci am încercat că dăm de ea şi nu a fost posibil. Au plecat acolo părinţii, încă nu găsiseră toate cadavrele. Azi dimineaţă (miercuri-n.r.) mi-au conformat de la Medicina Legală că ea este”, a spus sora tinerei. Părinţii fetei au fost chemaţi pentru a da probe biologice în vederea identificării cadavrului în baza analizelor ADN.

Carmen Gavrilă crede că de vină pentru moartea surorii sale este sistemul care permite ca astfel de unităţi de cazare să funcţioneze.

„Normai că nu pot fi ei (tinerii morţi în incendiu – n.r.) responsabili. (De vină sunt -.n.r.) patronul şi faptul că funcţiona pensiunea fără autorizaţie”
Sora Ancăi are un mesaj şi pentru afaceriştii care conduc unităţi de cazare în care vieţile oamenilor sunt puse în pericol: „Corupţia este la un nivel extraordinar de mare şi, dacă pentru ei contează mai mult banii decât contează viaţa unor tineri, e de nedescris sentimentul. Nu! Nu aşa!”.

Gest copleşitor pentru Anca Gavrilă, tânăra care a murit în incendiul de la Ferma Dacilor

Gest copleşitor pentru Anca Gavrilă, tânăra de 20 de ani care a murit în incendiul de la Ferma Dacilor. Colegii acesteia de la facultate nu au rămas indiferenţi după această tragedie, şi fac chetă pentru a o înmormânta.

Nu mai puţin de şapte persoane au decedat în incediul devastator de la Ferma Dacilor. Pensiunea din localitatea Tohani a ars din temelii, în a doua zi de Crăciun.

Anca Gavrilă era studentă în anul doi la Facultatea de Sociologie. Imediat după ce a fost confirmat decesul, colegii tinerei de 20 de ani s-au mobilizat şi au transmis un mesaj pe pagina de Facebook a Asociaţiei Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială.

Aceştia fac chetă pentru înmormântarea fetei decedate la Ferma Dacilor şi cer sprijin pentru a ajuta familia îndurerată.

„Cu inimile strivite de durere, venim astăzi cu o rugăminte delicată către voi, prietenii și cunoscuții noștri. Recent, am pierdut o dragă colegă din anul 2 la Sociologie în incendiul de la Ferma Dacilor. Gavrilă Anca Florina a fost o fată frumoasă și una dintre studenții facultății noastre.

În aceste momente dificile, invităm cu căldură toți cei care doresc să ofere un sprijin financiar pentru a ajuta familia colegei noastre să facă față cheltuielilor legate de această perioadă. Orice donație, oricât de mică, va fi cu adevărat apreciată și va contribui la alinarea poverii financiare în această perioadă sensibilă și, sperăm, la susținere familiei. Contul pe care se primesc donațiile este al surorii ei.

Dacă nu aveți posibilitatea de a ajuta, este întotdeauna bine primită și distribuirea acestui anunț astfel încât să poată ajunge ușor la toți potențialii susținători”, au notat colegii Ancăi Gavrilă.

Anca Gavrilă era fiica antrenorului de handbal, Cristian Gavrilă. Fata de 20 de ani era şi ea handbalistă. După ce a fost confirmat decesul ei, tatăl a dezvăluit că nici măcar nu ştia că fata lui se afla la Ferma Dacilor în dimineaţa tragediei.

„Noi nu ne așteptam la așa ceva. Noi nu știam că se afla acolo”, a declarat Cristi Gavrilă, pentru observatornews.ro.

Lasă un comentariu