Alertă! Acești români nu vor mai primi banii pe cardul de vouchere sociale în luna august

eduard

O parte dintre cei care au reușit să obțină vouchere sociale pentru achiziționarea alimentelor de bază ar putea rămâne fără ele, conform unei Ordonanțe de Urgență. Află care sunt românii care se află în acest pericol!

Care este scopul acestui program
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început, la 1 iunie 2022, procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, vor primi aceste ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni, se estima la începutul acestui program.

Programul ”Sprijin pentru România” a fost gândit cu scopul de a ajuta anumite categorii vulnerabile pentru achiziționarea alimentelor de bază. O nouă tranșă de bani ar urma să ajungă pe carduri în august. Însă, se pare că nu toți beneficiarii se vor mai bucura și luna viitoare de acest ajutor.

Cine nu o să mai primească vouchere sociale din luna august
O parte dintre beneficiari ar putea rămâne fără cei 250 de lei primiți la fiecare două luni, și asta chiar dacă ei sunt eligibili. Se pare că, în cazul în care beneficiarii acestui program se încadrează într-una dintre excepțiile prevăzute în legislația care reglementează programul nu se vor mai regăsi pe lista beneficiarilor.

Printre românii care vor pierde dreptul la acest ajutor sunt cei care părăsesc ţara, cei care sunt condamnați ori cei care primesc servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, conform Ordonanței de Urgență nr. 63 din 9 mai 2022.

”Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, conform informațiilor din OUG 63/9 mai 2022.

Voucere alimentare în valoare de 250 de lei din partea statului
Persoanele din categoriile vulnerabile, din cadrul programului ”Sprijin pentru România”, beneficiază pe parcursul acestui an șase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde.

Voucerul are o valabilitate de un an și poate fi folosit doar o dată de beneficiar. În plus, ele sunt distribuite o dată la două luni. Următoarea tranșă a acestui ajutor va fi acordată în jurul datei de 15 august.

Lasă un comentariu