Adriano Celentano, legenda muzicii, aniversează 80 de ani

eduard

Adriano Celentano, legendarul artist italian care a uimit generatii intregi cu muzica sa si a cucerit inimile spectatorilor din intreaga lume cu interpretarile sale memorabile, sarbatoreste astazi implinirea varstei de 80 de ani. Nascut la 6 ianuarie 1938 in Milano, Celentano a reusit sa-si construiasca o cariera stralucitoare, fiind recunoscut drept unul dintre cei mai talentati artisti ai secolului XX.

Inceputul unei pasiuni:

Pasiunea lui Celentano pentru muzica a inceput inca de la o varsta frageda. Fortat de lipsurile materiale din copilarie, la varsta de 12 ani, acesta renunta la scoala si incepe sa exerseze meseria de ceasornicar. Aceasta meserie a ramas alaturi de el pe parcursul vietii, chiar daca succesul sau in industria muzicala a fost exploziv: “Am doua ocupatii. Una mi se trage din copilarie, cea de ceasornicar. A doua mea profesie este cea de artist. Aceasta s-a transformat in principala mea activitate. Ma folosesc de ea pentru a aduce in fata ceea ce cred”, a marturisit artistul acum cativa ani.
Ascensiunea in muzica si cinematografie:

La varsta de 18 ani, Celentano si-a facut debutul in industria muzicala si a inceput sa participe la diferite festivaluri, reusind sa-si faca un renume atat in Italia, cat si in afara granitelor tarii sale. In 1959, acesta isi face debutul cinematografic si primeste primul rol intr-un film. Un an mai tarziu, il intalneste pe regizorul Federico Fellini, care ii ofera rolul sau memorabil din “La Dolce Vita”.

Participarea la Festivalul de la Sanremo:
Momentul de cotitura in cariera lui Celentano vine in anul 1961, cand acesta participa la prestigiosul Festival de la Sanremo cu piesa “24.000 baci” si castiga locul al doilea. Pe langa succesul obtinut in competitie, Celentano are o intalnire destinala cu Claudia Mori, care ii va deveni sotie trei ani mai tarziu. Claudia a fost partenera de scena a lui Celentano de-a lungul anilor si impreuna au adus pe lume trei copii: Rosita, Giacomo si Rosalinda. Aceasta din urma a devenit cunoscuta pentru interpretarea rolului lui Satan din filmul regizat de Mel Gibson, “The Passion of the Christ”, si a marturisit public ca este lesbiana.

Succesul continuu:
Celentano a continuat sa participe constant la Festivalul de la Sanremo, cucerind publicul cu melodiile sale si castigand premii prestigioase. In 1970, a obtinut marele trofeu al festivalului cu piesa “Chi non lavora non fa l’amore”, pe care a interpretat-o alaturi de sotia sa, Claudia Mori. Aceasta a fost doar una dintre numeroasele colaborari de succes ale cuplului in industria muzicala.

Concluzie:
La varsta de 80 de ani, Adriano Celentano ramane un nume de referinta in industria muzicala si cinematografica italiana. Talentul sau incontestabil, dar si pasiunea si dedicarea pentru meseria de artist l-au propulsat in topul celor mai mari personalitati ale secolului XX. Admirat de milioane de fani din intreaga lume, Celentano a reusit sa-si construiasca o cariera impresionanta si sa ramana in inimile oamenilor pentru totdeauna. Astazi, il sarbatorim pe acest mare artist, care ne-a bucurat cu muzica sa si ne-a impresionat cu fiecare interpretare. La multi ani, Adriano Celentano!

Lasă un comentariu