Acest lăcaș de cult este considerat METEORA României

eduard

Mânăstirea Cetățuia sau Schitul Negru Vodă, i se mai spune si Meteora României

Mănăstirea Cetățuia, Schitul Negru Vodă este o construcție impresionantă care a atras atenția multor turiști datorită asemănării sale cu celebrul Schit Meteora din Grecia, după cum se poate vedea în filmul nostru de prezentare. Această mănăstire situată în apropierea orașului Târgoviște este una dintre cele mai cunoscute și frumoase mănăstiri din România, oferind o experiență spirituală unică pentru cei care o vizitează.

Altarul din Biserica Rupestra Negru Voda
Crucea Dorintelor
Altă minune petrecută la această mânăstire este legată de Crucea așezată pe vârful muntelui. Se spune că în momentul în care a fost pusă furtuna s-a oprit pe loc, iar norii s-au împrăștiat, astfel încât Dumnezeu s-a bucurat de ofranda adusă de oameni. Alte minuni pe care le găsiți la Mânăstirea Cetățuia este apa tămăduitoare care curge de la Izvorul Tămăduirii (prima Vineri după Paște) și până la Adormirea Maicii Domnului, iar în restul anului este uscat și trebuie să mai știți că pe acest munte nu există apă.

Crucea Dorintelor de la Manastirea Cetatuia Negru Voda
Pe scurt am putea spune noi muritorii că această apă tămăduitoare reprezintă lacrimile Maicii Domnului vărsate pentru Fiul Domnului și răstignirea acestuia pentru a spăla păcatele oamenilor. Și tot aici pe acest munte săpăturile arheologice au scos la iveală vase de ceramică, monede, dar și vârfuri de săgeți.

Scriitorul Petre Ispirescu spune despre mânăstire:
„… TE SIMȚI MAI APROAPE DE DUMNEZEU. UN FEL DE TEAMĂ NEÎNȚELEASĂ ȚI SE STRECOARĂ ÎN INIMĂ; RĂMÂI UIMIT DE ATÂTA MĂRIRE ȘI PARI CĂ EȘTI PE ALTĂ LUME.”

Acest schit se aseamănă izbitor cu Schitul Meteora din Grecia, fapt pentru care scriitorul Mihai Rădulescu l-a denumit „Meteora României”. Prin urmare drumul către mânăstire este considerat Golgota Românilor deoarece este foarte dificil de urcat și extrem de abrupt, iar cine va ajunge aici va înțelege ce înseamnă iubirea despre care vorbeam în primele paragrafe.

Lasă un comentariu