Acest gest te poate lăsa fără bani pe card. Atenție mare când faceți asta

0

Atenție mare la fraudele cu ajutorul cardurilor bancare. Sunt tot mai frecvente și mulți oameni rămân fără bani dintr-o simplă neatenție. Hoții sunt în permanență în căutarea unor modalități prin care să ne păcălească. Polițiștii ne atrag atenția să fim cu băgare de seamă.

Cum poți să cazi în plasa infractorilor și să rămâi fără bani pe card

Anunțurile la mica publicitate sunt la mare interes pentru români, iar infractorii știu asta și au găsit o nouă modalitate de ne fura banii. De data aceasta se folosesc de obiecte vechi, cum ar fi o mașină de cusut, pe care ar vrea să le cumpere contra unor sume exorbitante. Oamenii văd anunțul și se bucură crezând că vor face afacerea vieții lor. Cine nu ar vrea să primească 70.000 de euro în schimbul unei mașini de cusut?

În realitate, foarte multe dintre aceste anunțuri stau la baza unor înșelătorii. Prețurile exagerat de mari sunt doar niște “cârlige” pentru a stârni interesul clienților.

Atenție la anunțurile de la mica publicitate

Cum funcționează, de fapt, înșelăciunea. Luând exemplul persoanei care deține o mașină de cusut veche, cumpărătorul îi spune că este interesat de obiect și îl întreabă pe proprietar dacă are un certificat de autenticitate. Când acesta îi răspunde că nu deține un astfel de document, infractorul îl îndrumă să contacteze o anumită persoană care, în schimbul unei sume de bani, îi va procura un certificat de autenticitate.

Proprietarul acceptă și urmează pașii trasați de către hoț, iar la final, după ce virează într-un cont anume banii pentru acel certificat, primește o hârtie fără nicio valoare, după care nu i se mai răspunde la telefon. Astfel rămâne și fără bani și cu obiectul nevândut.

Recomandarea autorităților este să fiți cu băgare de seamă când vreți să dați curs unor astfel de anunțuri pe internet. Mulți infractori se prefac că sunt interesați de obiecte vechi care nu se mai folosesc acum. Ei îi fac pe potențialii vânzători să creadă că dețin o adevărată comoară și că, dacă o vând, se vor îmbogăți.