A murit președintele grupului Samsung. Era cel mai bogat om din Coreea de Sud

0

Lee Kun-hee, președintele celei mai mari corporații din Coreea de Sud, Samsung Group, a murit la vârsta de 78 de ani, informează BBC News.
Lee Kun-hee, președintele Samsung Group, a contribuit la dezvoltarea micii afaceri comerciale a tatălui său într-o putere economică, diversificându-se în domenii precum asigurările și transportul maritim. În timpul vieții sale, Samsung Electronics a devenit una dintre cele mai mari firme de tehnologie din lume.
Șeful Samsung, cel mai bogat om din Coreea de Sud
Lee Kun-hee a fost cea mai bogată persoană din Coreea de Sud, potrivit Forbes, cu o valoare netă de aproape 21 miliarde de dolari (19 miliarde euro).

Samsung a declarat că Lee Kun-hee a murit duminică, în mijlocul familiei, dar nu a precizat cauza exactă a decesului. Un atac de cord care a avut loc în 2014 îl făcuse să stea mai mult în îngrijire la domiciliu. După această dată, miliardarului i s-a spus „regele pustnic” în presa din Coreea de Sud.
A transformat Samsung într-o putere mondială
Născut în 1942, Lee Kun-Hee a transformat Samsung dintr-o afacere locală într-o putere mondială în materie de inovaţie şi tehnologie.
Lee a fost al treilea fiu al lui Lee Byung-chul, cel care a fondat Samsung Group în 1938. S-a alăturat afacerii de familie în 1968 și a preluat funcția de președinte în 1987 după moartea tatălui său. La acea vreme, Samsung era văzut ca un producător de produse ieftine, de calitate scăzută. Dar sub conducerea sa au fost introduse reforme radicale la companie.

Lee a devenit faimos pentru că le-a spus angajaților în 1993: „Să schimbăm totul, cu excepția soțiilor și copiilor noștri”. Compania a ars apoi întregul stoc de telefoane mobile, format din 150.000 de telefoane.

Lee Kun-Hee a fost mai mult internat în ultimii ani din cauza afecţiunilor de care suferea, iar fiul său s-a ocupat de afacerile companiei.