A MURIT MAESTRUL! Marele actor român a părăsit această lume

eduard

Un mare actor român a fost căsătorit cu două actrițe splendide. El era recunoscut pentru chipul și vocea sa, precum și pentru talentul său uriaș. Despre cine este vorba?
George Motoi a părăsit această lume la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă o amprentă puternică în lumea filmului și a teatrului. În cei 79 de ani ai săi, a interpretat roluri principale în 45 de filme.

Actorul era recunoscut pentru chipul și vocea sa, precum și pentru talentul său uriaș. În timpul carierei sale, George Motoi a fost căsătorit timp de 23 de ani cu frumoasa actriță Cezara Dafinescu.

Ulterior, s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, o femeie cu 34 de ani mai tânără decât el.

George Motoi, succes răsunător în teatru
George Motoi a început parcursul său în domeniul artistic în 1954, când a reușit să treacă examenul de admitere la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A absolvit în 1958, sub îndrumarea profesoarei Irina Răchițeanu-Șirianu.

George Motoi și-a început cariera la Piatra Neamț, contribuind la fondarea Teatrului Tineretului. Ulterior, s-a mutat la Teatrul din Bacău. Aici a obținut primul său mare succes în rolul titular din „Don Carlos” de Schiller. El și-a consolidat reputația în turneele realizate la București.

A fost recunoscut în special pentru interpretarea strălucită a rolului Bufonului din „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, alături de regizorul Vlad Mugur.

În 1964, s-a alăturat Teatrului Național din Cluj, iar interpretarea sa în rolul „Caligula” din piesa lui Albert Camus l-a consacrat definitiv. Invitat de Radu Beligan, a continuat să-și desăvârșească cariera la Teatrul Național din București.

Povestea de dragoste trăită alături de Cezara Dafinescu
Actorul a fost într-o căsătorie care a durat peste 20 de ani cu actrița Cezara Dafinescu. Cei doi au o fiică, Raluca Motoi, potrivit informațiilor libertateapentrufemei.ro.

Actorii au ales să divorțeze în 1997. Despărțirea a fost provocată de Cezara Dafinescu, care s-a îndrăgostit de un alt bărbat.

„Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite.

George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine”, a povestit Cezara Dafinescu, conform sursei citate.

S-a recăsătorit cu o actriță mai tânără cu 23 de ani
După divorțul din 1997, George Motoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu. Și ea era actriță la Teatrul Național din București. Acesta era cu 34 de ani mai tânără decât el. De fapt, înainte să devină soția lui, Giliola fusese în primul rând studenta lui.

Născut la Arman, în Bulgaria, pe 22 ianuarie 1936, George Motoi, un mare actor și regizor român de teatru, a părăsit această lume la 4 martie 2015. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I.A.T.C.) în 1958, la clasa Irinei Răchițeanu. Motoi a rămas în amintirea publicului pentru contribuția sa remarcabilă la teatru și film.

A fost căsătorit timp de 23 de ani cu Cezara Dafinescu. Apoi a intrat într-un alt mariaj cu Giliola Coconcea Brăileanu. Mai tânără cu 33 de ani, acesta s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani, pe 7 iulie 2017, în urma unui stop cardio-respirator.

Lasă un comentariu