A murit arhitectul celor mai frumoase clădiri din lume. Nu va fi uitat niciodată

0

S-a stins din viață unul dintre cei mai mari arhitecți din lume. A lucrat la proiecte impresionante care îi vor păstra amintirea vie mereu de acum înainte. Arhitectul britanic Richard Rogers este cunoscut pentru proiectarea unora dintre cele mai faimoase clădiri din lume, inclusiv a Centrului Pompidou din Paris.

A murit marele arhitect Richard Rogers

Marele arhitect Richard Rogers a murit la vârsta de 88 de ani. Printre realizările sale se numără Centrul Pompidou, Millennium Dome și “Răzătoarea de brânză” din Londra. Un purtător de cuvânt de-al său a anunțat că arhitectul a murit în liniște.

Richard Rogers s-a făcut remarcat prin proiectele sale radicale pentru Centrul Pompidou din Paris și clădirea Lloyd’s of London.

A murit arhitectul celor mai frumoase clădiri din lume. Nu va fi uitat niciodată

Lord Rogers a fost considerat unul dintre cei mai de succes și mai influenți arhitecți din lume și a câștigat majoritatea distincțiilor mari din industria sa. A fost numit cavaler în 1991.

A murit arhitectul celor mai frumoase clădiri din lume. Nu va fi uitat niciodată

Născut în 1933 într-o familie anglo-italiană din Florența, s-a pregătit la Architectural Association School of Architecture din Londra înainte de a absolvi un master la Yale. Puțini sunt cei care știu că i-a fost foarte greu la școală din cauza faptului că era dislexic și în acea perioadă nu era un diagnostic pentru această afecțiune, iar el era considerat prost.

În anii 1970 și 1980, el a devenit cunoscut pentru două clădiri care erau controversate la acea vreme pentru instalarea de facilități precum ascensoare și conducte de aer condiționat în exterior – Pompidou din Paris și clădirea Lloyds din Londra.

Richard Rogers – creații impresionante în întreaga lume

Printre alte creații ale sale se numără Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, Adunarea Galilor din Cardiff, Terminalul 5 al Aeroportului Heathrow și Terminalul 4 al Aeroportului Barajas din Madrid.

De asemenea, tot el a construit 3 World Trade Center din New York, un zgârie-nori de 80 de etaje pe locul fostelor Turnuri Gemene.

Criticii săi de-a lungul anilor l-au citat pe Prințul Charles, care a vorbit în mai multe rânduri despre antipatia lui față de proiectele lui Lord Rogers.