A fost descoperită o grenadă în subsolul unei clădiri istorice din București

0

În timp ce se lucra la consolidarea imobilului din Calea Victoriei nr. 22-24, supranumit și Blocul Rosenthal, a fost găsită o grenadă, care se afla acolo de peste 30 de ani.
Grenada din subsolul clădirii a fost descoperită de angajații Companiei Municipale Consolidări, care lucrează pe acest șantier din luna mai 2019.

Lucrările au fost oprite astăzi pentru câteva ore, pentru siguranța angajaților
Imediat după ce grenada a fost găsită, angajații au evacuat imobilul și au aepelat de urgență la organele abilitate în acest caz. S-a constat că grenada ar avea o vechime de peste 30 ani. Apoi, proiectilul a fost preluat de către geniști în condiții maxime de siguranță.

Muncitorii au găsit grenada în timpul lucrărilor de evacuare a deșeurilor din subsol, la nivelul -2 al clădirii. Nivelul nu mai fusese folosit de aproape 30 de ani, ușile de intrare erau zidite, iar camerele erau pline de deșeuri.

Grenada veche de peste 30 de ani a fost descoperită în Blocul Rosenthal
Blocul Rosenthal a fost încadrat în clasa II de risc seismic, Însă abia din anul 2017, Primăria Municipiului a obținut dreptul de administrare asupra clădirii.

Sunt aproape finalizate lucrările de restaurare a fațadei. Încă de la începutul lucrărilor au fost scoase zeci de tone de gunoaie din interiorul clădirii. Autoritățile doresc să se respecte în totalitate construcția inițială a blocului.