A fost actualizată lista statelor din “zona galbenă”. Cine intră de miercuri în carantină, la întoarcerea în România

0

Guvernul României a actualizat lista țărilor pentru care persoanele sunt obligate să intre în autoizolare/carantină pentru 14 zile. Măsura este valabilă începând de miercuri, 7 octombrie.

A fost aprobată în România Hotărârea nr. 47 din 05.10.2020 a CNSU privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în țara noastră din statele respective.

„Pentru cei care vin să stea maxim 3 zile în România din aceste țări, pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Pentru cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile cu posibilitatea ca în a 8-a zi să efectueze la cerere un test. Dacă testul este negativ și asimptomatic la 10 zile pot ieși din carantină”, a spus, luni seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În zona galbenă sunt următoarele ţări:

Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franta, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceza, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxembourg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curacao, Georgia, Qatar.